Posted by on 3 lipca 2019

Sytość, głód, zadowolenie z diety i uczestnictwo w sesjach grupowych były podobne dla wszystkich diet. Diety zwiększyły czynniki ryzyka lipidowego i poziom insuliny na czczo w kierunkach, których można się spodziewać na podstawie zawartości makroskładników. Badanie miało dużą próbkę, wysoką retencję i czułość wykrywania małych zmian masy ciała. Populacja była zróżnicowana pod względem wieku, dochodów i geografii i obejmowała duży odsetek mężczyzn. Uczestnicy chętnie odchudzali się i próbowali każdego rodzaju diety, do której zostali przydzieleni, i dobrze sobie radzili podczas przesłuchiwania wywiadów i kwestionariuszy oceniających ich motywację. Dlatego wyniki powinny być bezpośrednio stosowane zarówno do zaleceń klinicystów dotyczących utraty masy ciała u poszczególnych pacjentów, jak i do opracowania ogólnogrupowych zaleceń urzędników zdrowia publicznego. Pomimo intensywnego doradztwa behawioralnego w naszym badaniu, uczestnicy mieli trudności z osiągnięciem celów dotyczących przyjmowania makroskładników przez przydzieloną grupę. Średnie różnice między grupami pod względem spożycia tłuszczu, węglowodanów lub białka po 6 miesiącach były jednak często większe niż w kilku poprzednich badaniach porównujących diety w celu zmniejszenia masy ciała.11,12,19,21,26 Zasadniczo zmniejszone przestrzeganie zaleceń po kilku pierwszych miesiącach jest typowy w badaniach utraty masy5,6,8,10-12,19,21,24,26 i występował w okresie między 6 miesiącami a 2 latami w naszym badaniu. Tylko dwa badania wykazały, że spożycie pożywienia przekraczało rok, 12,26, a jedno z nich zapewniało żywność uczestnikom.12 Ponadto, próby diety o niskiej zawartości węglowodanów donoszą o bardzo małej częstości występowania ketozy po 6 miesiącach, 6,8 12 sugeruje, że u większości osób z nadwagą bezowocne jest niskie spożycie węglowodanów. Ogólnie rzecz biorąc, te ustalenia dotyczące przestrzegania celów makroelementowych sugerują, że uczestnicy programów odchudzających powracają do swoich zwyczajowych wartości spożycia makroskładników w czasie, ale mimo to są w stanie utrzymać utratę wagi.
Zbadaliśmy związek uzyskanych wartości odżywczych z utratą wagi. Ostrzegamy, że te analizy post hoc nie mają mocnej ważności głównej analizy tego kontrolowanego badania, w którym porównano grupy randomizowane. Spożywanie białka i tłuszczu zachodziło na grupę. Użycie dużej ilości białka było związane z utratą masy tylko w grupach wysokobiałkowych, a spożycie o niskiej zawartości tłuszczu było związane z utratą masy tylko w grupach o niskiej zawartości tłuszczu. Zawartość białka i tłuszczu w zwykłej diecie uczestników była bliższa celom dla diety średniej i wysokotłuszczowej, niż dla diet wysokobiałkowych i niskotłuszczowych. W związku z tym uczestnicy przypisani do diety średnio- lub wysokotłuszczowej nie musieli zbytnio zmieniać swojego zwyczajowego poziomu białka i tłuszczu w diecie i mogli bardziej skupić się na ograniczaniu przyjmowania pokarmów. W przeciwieństwie do tego, uczestnicy grup wysokobiałkowych lub o niskiej zawartości tłuszczu mieli trudniejsze cele dietetyczne. Dlatego nie jest zaskakujące, że frekwencja na sesjach grupowych była silnie związana z przestrzeganiem celów wysokobiałkowych lub niskotłuszczowych, ale nie z celami w grupach o średniej zawartości białka lub o wysokiej zawartości tłuszczu. Jednak frekwencja miała silny związek z utratą wagi, a związek był podobny w różnych grupach dietetycznych
[więcej w: daniel2709, dynia71, bonimex ]

  1. Sky Bully
    19 stycznia 2019

    Elektrochirurgia w ogóle teraz jest bardzo szeroko stosowana

  2. Robert
    21 stycznia 2019

    [..] Blog oznaczyl uzycie nastepujacego fragmentu dentysta poznań[…]

  3. Jan
    23 stycznia 2019

    same kremy nie dawały rady

Powiązane tematy z artykułem: bonimex daniel2709 dynia71

Posted by on 3 lipca 2019

Sytość, głód, zadowolenie z diety i uczestnictwo w sesjach grupowych były podobne dla wszystkich diet. Diety zwiększyły czynniki ryzyka lipidowego i poziom insuliny na czczo w kierunkach, których można się spodziewać na podstawie zawartości makroskładników. Badanie miało dużą próbkę, wysoką retencję i czułość wykrywania małych zmian masy ciała. Populacja była zróżnicowana pod względem wieku, dochodów i geografii i obejmowała duży odsetek mężczyzn. Uczestnicy chętnie odchudzali się i próbowali każdego rodzaju diety, do której zostali przydzieleni, i dobrze sobie radzili podczas przesłuchiwania wywiadów i kwestionariuszy oceniających ich motywację. Dlatego wyniki powinny być bezpośrednio stosowane zarówno do zaleceń klinicystów dotyczących utraty masy ciała u poszczególnych pacjentów, jak i do opracowania ogólnogrupowych zaleceń urzędników zdrowia publicznego. Pomimo intensywnego doradztwa behawioralnego w naszym badaniu, uczestnicy mieli trudności z osiągnięciem celów dotyczących przyjmowania makroskładników przez przydzieloną grupę. Średnie różnice między grupami pod względem spożycia tłuszczu, węglowodanów lub białka po 6 miesiącach były jednak często większe niż w kilku poprzednich badaniach porównujących diety w celu zmniejszenia masy ciała.11,12,19,21,26 Zasadniczo zmniejszone przestrzeganie zaleceń po kilku pierwszych miesiącach jest typowy w badaniach utraty masy5,6,8,10-12,19,21,24,26 i występował w okresie między 6 miesiącami a 2 latami w naszym badaniu. Tylko dwa badania wykazały, że spożycie pożywienia przekraczało rok, 12,26, a jedno z nich zapewniało żywność uczestnikom.12 Ponadto, próby diety o niskiej zawartości węglowodanów donoszą o bardzo małej częstości występowania ketozy po 6 miesiącach, 6,8 12 sugeruje, że u większości osób z nadwagą bezowocne jest niskie spożycie węglowodanów. Ogólnie rzecz biorąc, te ustalenia dotyczące przestrzegania celów makroelementowych sugerują, że uczestnicy programów odchudzających powracają do swoich zwyczajowych wartości spożycia makroskładników w czasie, ale mimo to są w stanie utrzymać utratę wagi.
Zbadaliśmy związek uzyskanych wartości odżywczych z utratą wagi. Ostrzegamy, że te analizy post hoc nie mają mocnej ważności głównej analizy tego kontrolowanego badania, w którym porównano grupy randomizowane. Spożywanie białka i tłuszczu zachodziło na grupę. Użycie dużej ilości białka było związane z utratą masy tylko w grupach wysokobiałkowych, a spożycie o niskiej zawartości tłuszczu było związane z utratą masy tylko w grupach o niskiej zawartości tłuszczu. Zawartość białka i tłuszczu w zwykłej diecie uczestników była bliższa celom dla diety średniej i wysokotłuszczowej, niż dla diet wysokobiałkowych i niskotłuszczowych. W związku z tym uczestnicy przypisani do diety średnio- lub wysokotłuszczowej nie musieli zbytnio zmieniać swojego zwyczajowego poziomu białka i tłuszczu w diecie i mogli bardziej skupić się na ograniczaniu przyjmowania pokarmów. W przeciwieństwie do tego, uczestnicy grup wysokobiałkowych lub o niskiej zawartości tłuszczu mieli trudniejsze cele dietetyczne. Dlatego nie jest zaskakujące, że frekwencja na sesjach grupowych była silnie związana z przestrzeganiem celów wysokobiałkowych lub niskotłuszczowych, ale nie z celami w grupach o średniej zawartości białka lub o wysokiej zawartości tłuszczu. Jednak frekwencja miała silny związek z utratą wagi, a związek był podobny w różnych grupach dietetycznych
[więcej w: daniel2709, dynia71, bonimex ]

  1. Sky Bully
    19 stycznia 2019

    Elektrochirurgia w ogóle teraz jest bardzo szeroko stosowana

  2. Robert
    21 stycznia 2019

    [..] Blog oznaczyl uzycie nastepujacego fragmentu dentysta poznań[…]

  3. Jan
    23 stycznia 2019

    same kremy nie dawały rady

Powiązane tematy z artykułem: bonimex daniel2709 dynia71