Posted by on 4 lipca 2019

Zmiana masy ciała od wartości początkowej do 2-letniej według obecności na sesjach doradczych dotyczących utraty wagi u 645 uczestników, którzy ukończyli badanie.Panel A przedstawia dane dla grupy o niskiej zawartości tłuszczu, o średniej zawartości białka; Panel B, dla grupy o niskiej zawartości tłuszczu, o wysokiej zawartości białka; Panel C, dla grupy o wysokiej zawartości tłuszczu, o średniej zawartości białka; i Panel D, dla wysokotłuszczowej grupy wysokobiałkowej. Nie było istotnych różnic między współczynnikami regresji (P> 0,2 dla wszystkich porównań, R2 = 0,2 dla całej kohorty). Ryc. 4. Rycina 4. Utrata wagi po 2 latach w zależności od przestrzegania dietetycznego tłuszczu i białek. Czynność została ustalona na podstawie trzech 24-godzinnych odwołań dietetycznych. Wykazano, że kwasy tłuszczowe i białka przyjmują połączone grupy o wysokiej zawartości tłuszczu (panel A), grupy o niskiej zawartości tłuszczu (panel B), grupy wysokobiałkowe (panel C) i grupy średnio-białkowe (panel D); w kwintylu było od 45 do 51 uczestników. Częstotliwość uczestnictwa w sesjach grupowych (procent wszystkich sesji uczestniczących w dwuletnim okresie) jest pokazana dla kwintyli spożycia tłuszczu i białka. I słupki wskazują 95% przedziały ufności. Wartości P dla trendu utraty wagi przez kwintyle są następujące: P <0,001 dla spożycia tłuszczu w grupach o niskiej zawartości tłuszczu, P <0,001 dla spożycia białka w grupach wysokobiałkowych, P = 0,36 dla spożycia tłuszczu w grupach o wysokiej zawartości tłuszczu, i P = 0,83 dla spożycia białka w grupach średnio-białkowych. Wyniki były podobne, gdy określono je w każdej z czterech grup dietetycznych (dane niepokazane).
Uczestnictwo w sesjach grupowych silnie przewidywało utratę masy ciała po 2 latach (0,2 kg na każdą sesję) i było podobne w grupach żywieniowych (P = 0,22 dla testu różnicy nachylenia) (rysunek 3). Spełnienie celu dotyczącego spożycia białka było związane z większą utratą masy ciała tylko w grupach wysokobiałkowych, a przestrzeganie celu dotyczącego przyjmowania tłuszczu wiązało się z większą utratą masy tylko w grupach o niskiej zawartości tłuszczu (P <0,001) (Figura 4). ). Zakresy spożycia białka i tłuszczu pokrywały się zasadniczo w grupach żywieniowych. Zatem, 25% spożycie o niskiej zawartości tłuszczu było związane ze zwiększoną utratą masy ciała w grupach o niskiej zawartości tłuszczu, ale nie w grupach o wysokiej zawartości tłuszczu, a spożycie białka o 24 do 25% było związane ze zwiększoną utratą wagi w grupy wysokobiałkowe, ale nie w grupach średnio-białkowych. Uczestnictwo w sesjach grupowych wiązało się z przestrzeganiem celów dotyczących tłuszczu i białka tylko w grupach wysokobiałkowych i o niskiej zawartości tłuszczu (Ryc. 4).
Niekorzystne skutki
Poważne działania niepożądane zgłosiło 57 uczestników (7%); nie było istotnych różnic w stawkach w diecie. Stosunek mikroalbuminy w moczu do kreatyniny wynosił ponad 30 u pięciu uczestników w grupie średnio-białkowej iu pięciu uczestników w grupie wysokobiałkowej po 6 miesiącach iu siedmiu uczestników, wszyscy w grupach o średniej zawartości białka po 2 latach.
Dyskusja
W tym badaniu populacyjnym uczestnicy zostali przydzieleni i nauczeni o dietach, które podkreślały różne zawartości węglowodanów, tłuszczu i białka i otrzymywały wzmocnienie przez 2 lata w grupowych i indywidualnych sesjach. Głównym odkryciem jest to, że diety były równie skuteczne w promowaniu klinicznie znaczącej utraty wagi i utrzymania utraty wagi w ciągu 2 lat
[więcej w: consus białystok, belonka, kramex tarnów ]

  1. Skull Crusher
    15 stycznia 2019

    Hej mam nawracający problem z synkiem

  2. Paulina
    17 stycznia 2019

    [..] Blog oznaczyl uzycie nastepujacego fragmentu universal creatine[…]

  3. Marbles
    19 stycznia 2019

    w stosunku do lasera to duży krok na przód

  4. Lena
    21 stycznia 2019

    [..] odnosnik do informacji w naukowej publikacji odnosnie: gablota muzealna[…]

  5. Rooster
    23 stycznia 2019

    Badaja badaja i nic

Powiązane tematy z artykułem: belonka consus białystok kramex tarnów

Posted by on 4 lipca 2019

Zmiana masy ciała od wartości początkowej do 2-letniej według obecności na sesjach doradczych dotyczących utraty wagi u 645 uczestników, którzy ukończyli badanie.Panel A przedstawia dane dla grupy o niskiej zawartości tłuszczu, o średniej zawartości białka; Panel B, dla grupy o niskiej zawartości tłuszczu, o wysokiej zawartości białka; Panel C, dla grupy o wysokiej zawartości tłuszczu, o średniej zawartości białka; i Panel D, dla wysokotłuszczowej grupy wysokobiałkowej. Nie było istotnych różnic między współczynnikami regresji (P> 0,2 dla wszystkich porównań, R2 = 0,2 dla całej kohorty). Ryc. 4. Rycina 4. Utrata wagi po 2 latach w zależności od przestrzegania dietetycznego tłuszczu i białek. Czynność została ustalona na podstawie trzech 24-godzinnych odwołań dietetycznych. Wykazano, że kwasy tłuszczowe i białka przyjmują połączone grupy o wysokiej zawartości tłuszczu (panel A), grupy o niskiej zawartości tłuszczu (panel B), grupy wysokobiałkowe (panel C) i grupy średnio-białkowe (panel D); w kwintylu było od 45 do 51 uczestników. Częstotliwość uczestnictwa w sesjach grupowych (procent wszystkich sesji uczestniczących w dwuletnim okresie) jest pokazana dla kwintyli spożycia tłuszczu i białka. I słupki wskazują 95% przedziały ufności. Wartości P dla trendu utraty wagi przez kwintyle są następujące: P <0,001 dla spożycia tłuszczu w grupach o niskiej zawartości tłuszczu, P <0,001 dla spożycia białka w grupach wysokobiałkowych, P = 0,36 dla spożycia tłuszczu w grupach o wysokiej zawartości tłuszczu, i P = 0,83 dla spożycia białka w grupach średnio-białkowych. Wyniki były podobne, gdy określono je w każdej z czterech grup dietetycznych (dane niepokazane).
Uczestnictwo w sesjach grupowych silnie przewidywało utratę masy ciała po 2 latach (0,2 kg na każdą sesję) i było podobne w grupach żywieniowych (P = 0,22 dla testu różnicy nachylenia) (rysunek 3). Spełnienie celu dotyczącego spożycia białka było związane z większą utratą masy ciała tylko w grupach wysokobiałkowych, a przestrzeganie celu dotyczącego przyjmowania tłuszczu wiązało się z większą utratą masy tylko w grupach o niskiej zawartości tłuszczu (P <0,001) (Figura 4). ). Zakresy spożycia białka i tłuszczu pokrywały się zasadniczo w grupach żywieniowych. Zatem, 25% spożycie o niskiej zawartości tłuszczu było związane ze zwiększoną utratą masy ciała w grupach o niskiej zawartości tłuszczu, ale nie w grupach o wysokiej zawartości tłuszczu, a spożycie białka o 24 do 25% było związane ze zwiększoną utratą wagi w grupy wysokobiałkowe, ale nie w grupach średnio-białkowych. Uczestnictwo w sesjach grupowych wiązało się z przestrzeganiem celów dotyczących tłuszczu i białka tylko w grupach wysokobiałkowych i o niskiej zawartości tłuszczu (Ryc. 4).
Niekorzystne skutki
Poważne działania niepożądane zgłosiło 57 uczestników (7%); nie było istotnych różnic w stawkach w diecie. Stosunek mikroalbuminy w moczu do kreatyniny wynosił ponad 30 u pięciu uczestników w grupie średnio-białkowej iu pięciu uczestników w grupie wysokobiałkowej po 6 miesiącach iu siedmiu uczestników, wszyscy w grupach o średniej zawartości białka po 2 latach.
Dyskusja
W tym badaniu populacyjnym uczestnicy zostali przydzieleni i nauczeni o dietach, które podkreślały różne zawartości węglowodanów, tłuszczu i białka i otrzymywały wzmocnienie przez 2 lata w grupowych i indywidualnych sesjach. Głównym odkryciem jest to, że diety były równie skuteczne w promowaniu klinicznie znaczącej utraty wagi i utrzymania utraty wagi w ciągu 2 lat
[więcej w: consus białystok, belonka, kramex tarnów ]

  1. Skull Crusher
    15 stycznia 2019

    Hej mam nawracający problem z synkiem

  2. Paulina
    17 stycznia 2019

    [..] Blog oznaczyl uzycie nastepujacego fragmentu universal creatine[…]

  3. Marbles
    19 stycznia 2019

    w stosunku do lasera to duży krok na przód

  4. Lena
    21 stycznia 2019

    [..] odnosnik do informacji w naukowej publikacji odnosnie: gablota muzealna[…]

  5. Rooster
    23 stycznia 2019

    Badaja badaja i nic

Powiązane tematy z artykułem: belonka consus białystok kramex tarnów