Posted by on 1 września 2019

Panel D pokazuje zmianę obwodu talii dla 599 uczestników, którzy wykonywali pomiary po 2 latach. Spośród tych uczestników 303 zostało przydzielonych do diety wysokobiałkowej, a 296 do diety średnio wysokobiałkowej, 292 do diety wysokotłuszczowej, a 307 do diety niskotłuszczowej, a 159 do diety o największej zawartości węglowodanów. i 155 do diety o najniższej zawartości węglowodanów. Ryc. 2. Ryc. 2. Średnie zmiany masy ciała i obwodu talii w różnych punktach czasowych. Pola A i C przedstawiają średnie zmiany masy ciała i obwodu talii odpowiednio dla wszystkich uczestników, którzy zostali przypisani do diety (łącznie 811 w każdym punkcie czasowym); brakujące dane zostały przypisane. Panel B pokazuje zmianę masy ciała u uczestników, którzy wykonywali pomiary w różnych punktach czasowych: od 176 do 180 uczestników po 6 miesiącach, od 157 do 167 po 12 miesiącach, od 140 do 152 w wieku 18 miesięcy i od 151 do 168 w ciągu 2 lat. Panel D pokazuje zmianę obwodu talii dla uczestników, którzy wykonywali pomiary w różnych punktach czasowych: od 176 do 179 w ciągu 6 miesięcy, od 154 do 166 w ciągu 12 miesięcy, od 135 do 148 w wieku 18 miesięcy i od 137 do 159 w ciągu 2 lat. Paski we wszystkich panelach wskazują standardowe błędy.
Ilość utraconej masy ciała po 2 latach była podobna u uczestników przypisanych diecie z 25% białka i diecie z 15% białka (odpowiednio 3,6 i 3,0 kg, P = 0,22) oraz wśród osób, które ukończyły każdy z nich. diety (odpowiednio 4,5 i 3,6 kg, P = 0,11) (rysunek 1). Utrata masy ciała była taka sama u osób, którym przypisano dietę o zawartości 40% tłuszczu i diecie z 20% tłuszczu (3,3 kg, P = 0,94) i była podobna u osób, które ukończyły każdą z tych diet (3,9 i 4,1 kg, odpowiednio, P = 0,76). Nie stwierdzono wpływu na spadek masy węglowodanów w docelowym zakresie od 35 do 65% (ryc. i ryc. 2). Zmiana obwodu talii nie różniła się istotnie pomiędzy grupami żywieniowymi (ryc. i ryc. 2).
Większość utraty wagi wystąpiła w ciągu pierwszych 6 miesięcy. Zmiany w stosunku do wartości wyjściowej różniły się między grupami diet o mniej niż 0,5 kg masy ciała i 0,5 cm obwodu talii (ryc. 2). Po 12 miesiącach wszystkie grupy, średnio, powoli odzyskiwały masę ciała. Łącznie 185 uczestników (23%) nadal traciło na wadze od 6 miesięcy do 2 lat; średnia (. SD) dodatkowa utrata masy wynosiła 3,6 . 3,5 kg, dla średniej całkowitej utraty z punktu wyjściowego wynoszącej 9,3 . 8,2 kg, bez znaczących różnic między grupami żywieniowymi. Po 2 latach od 31 do 37% uczestników straciło co najmniej 5% początkowej masy ciała, od 14 do 15% uczestników w każdej grupie dietetycznej straciło co najmniej 10% początkowej masy ciała i 2 do 4% stracił 20 kg lub więcej (P> 0,20 dla porównań między dietami).
Czynniki ryzyka dla chorób sercowo-naczyniowych i cukrzycy
Tabela 2. Tabela 2. Czynniki ryzyka, przyjmowanie składników odżywczych i biomarkery przylegania, zgodnie z dietą, w 6 miesiącu i 2 roku. Wszystkie diety zmniejszyły czynniki ryzyka chorób sercowo-naczyniowych i cukrzycy po 6 miesiącach i 2 latach (Tabela 2). Po 2 latach dwie diety o niskiej zawartości tłuszczu i dieta o największej zawartości węglowodanów obniżyły poziom cholesterolu lipoprotein o niskiej gęstości bardziej niż dieta wysokotłuszczowa lub dieta o najniższej zawartości węglowodanów (niskotłuszczowa lub wysokotłuszczowa, 5%
[podobne: lejek sitowy, rozlane zapalenie otrzewnej, enzalutamid ]

  1. Papa Smurf
    19 stycznia 2019

    Niespełna rok temu wykryto u mnie nadciśnienie

  2. Natalia
    21 stycznia 2019

    Article marked with the noticed of: odżywianie[…]

  3. Róża
    23 stycznia 2019

    Myślę, że warto się skonsultować z lekarzem czy nadal to polecają

Powiązane tematy z artykułem: enzalutamid lejek sitowy rozlane zapalenie otrzewnej

Posted by on 1 września 2019

Panel D pokazuje zmianę obwodu talii dla 599 uczestników, którzy wykonywali pomiary po 2 latach. Spośród tych uczestników 303 zostało przydzielonych do diety wysokobiałkowej, a 296 do diety średnio wysokobiałkowej, 292 do diety wysokotłuszczowej, a 307 do diety niskotłuszczowej, a 159 do diety o największej zawartości węglowodanów. i 155 do diety o najniższej zawartości węglowodanów. Ryc. 2. Ryc. 2. Średnie zmiany masy ciała i obwodu talii w różnych punktach czasowych. Pola A i C przedstawiają średnie zmiany masy ciała i obwodu talii odpowiednio dla wszystkich uczestników, którzy zostali przypisani do diety (łącznie 811 w każdym punkcie czasowym); brakujące dane zostały przypisane. Panel B pokazuje zmianę masy ciała u uczestników, którzy wykonywali pomiary w różnych punktach czasowych: od 176 do 180 uczestników po 6 miesiącach, od 157 do 167 po 12 miesiącach, od 140 do 152 w wieku 18 miesięcy i od 151 do 168 w ciągu 2 lat. Panel D pokazuje zmianę obwodu talii dla uczestników, którzy wykonywali pomiary w różnych punktach czasowych: od 176 do 179 w ciągu 6 miesięcy, od 154 do 166 w ciągu 12 miesięcy, od 135 do 148 w wieku 18 miesięcy i od 137 do 159 w ciągu 2 lat. Paski we wszystkich panelach wskazują standardowe błędy.
Ilość utraconej masy ciała po 2 latach była podobna u uczestników przypisanych diecie z 25% białka i diecie z 15% białka (odpowiednio 3,6 i 3,0 kg, P = 0,22) oraz wśród osób, które ukończyły każdy z nich. diety (odpowiednio 4,5 i 3,6 kg, P = 0,11) (rysunek 1). Utrata masy ciała była taka sama u osób, którym przypisano dietę o zawartości 40% tłuszczu i diecie z 20% tłuszczu (3,3 kg, P = 0,94) i była podobna u osób, które ukończyły każdą z tych diet (3,9 i 4,1 kg, odpowiednio, P = 0,76). Nie stwierdzono wpływu na spadek masy węglowodanów w docelowym zakresie od 35 do 65% (ryc. i ryc. 2). Zmiana obwodu talii nie różniła się istotnie pomiędzy grupami żywieniowymi (ryc. i ryc. 2).
Większość utraty wagi wystąpiła w ciągu pierwszych 6 miesięcy. Zmiany w stosunku do wartości wyjściowej różniły się między grupami diet o mniej niż 0,5 kg masy ciała i 0,5 cm obwodu talii (ryc. 2). Po 12 miesiącach wszystkie grupy, średnio, powoli odzyskiwały masę ciała. Łącznie 185 uczestników (23%) nadal traciło na wadze od 6 miesięcy do 2 lat; średnia (. SD) dodatkowa utrata masy wynosiła 3,6 . 3,5 kg, dla średniej całkowitej utraty z punktu wyjściowego wynoszącej 9,3 . 8,2 kg, bez znaczących różnic między grupami żywieniowymi. Po 2 latach od 31 do 37% uczestników straciło co najmniej 5% początkowej masy ciała, od 14 do 15% uczestników w każdej grupie dietetycznej straciło co najmniej 10% początkowej masy ciała i 2 do 4% stracił 20 kg lub więcej (P> 0,20 dla porównań między dietami).
Czynniki ryzyka dla chorób sercowo-naczyniowych i cukrzycy
Tabela 2. Tabela 2. Czynniki ryzyka, przyjmowanie składników odżywczych i biomarkery przylegania, zgodnie z dietą, w 6 miesiącu i 2 roku. Wszystkie diety zmniejszyły czynniki ryzyka chorób sercowo-naczyniowych i cukrzycy po 6 miesiącach i 2 latach (Tabela 2). Po 2 latach dwie diety o niskiej zawartości tłuszczu i dieta o największej zawartości węglowodanów obniżyły poziom cholesterolu lipoprotein o niskiej gęstości bardziej niż dieta wysokotłuszczowa lub dieta o najniższej zawartości węglowodanów (niskotłuszczowa lub wysokotłuszczowa, 5%
[podobne: lejek sitowy, rozlane zapalenie otrzewnej, enzalutamid ]

  1. Papa Smurf
    19 stycznia 2019

    Niespełna rok temu wykryto u mnie nadciśnienie

  2. Natalia
    21 stycznia 2019

    Article marked with the noticed of: odżywianie[…]

  3. Róża
    23 stycznia 2019

    Myślę, że warto się skonsultować z lekarzem czy nadal to polecają

Powiązane tematy z artykułem: enzalutamid lejek sitowy rozlane zapalenie otrzewnej