Posted by on 1 września 2019

Badania utraty wagi są badaniami behawioralnymi; wymagają od uczestników mniej jedzenia. Poznanie i odczucia mają ogromny wpływ na takie zachowanie. Uczestnicy mogą jeść mniej, nie z powodu zawartości białka lub węglowodanów w diecie, ale z powodu renomy lub nowości w diecie lub z powodu smaku określonych pokarmów w diecie. Specyficzne działanie tłuszczu, białka i węglowodanów na spożycie pokarmu i masę ciała można określić tylko wtedy, gdy wszystkie diety wyglądają i smakują tak samo. Badania, które osiągnęły ten cel przy użyciu kaszek (podobnych do płatków owsianych) i standaryzowanych przekąsek7 lub z potajemnie zmanipulowanymi jedzeniami8 zostały przeprowadzone przez krótki czas, ale niewielu badanych byłoby skłonnych jeść te pokarmy przez kilka lat, które byłyby potrzebne aby zbadać długoterminowe skutki. Dlatego ta kwestia prawdopodobnie nie zostanie wkrótce rozstrzygnięta. Jeśli zachowanie, a nie skład diety, jest kluczem do utraty wagi, kompozycja makroskładników może i tak mieć drugorzędne znaczenie. Niemożność utrzymania diety przez ochotników musi nas wstrzymać. Badanie prowadzili doświadczeni badacze, którzy mieli doświadczenie w przeprowadzaniu diet i prób lekowych. Uczestnicy byli dobrze wykształceni, entuzjastycznie nastawieni i starannie dobrani. Zaproponowano 59 grupowych i 13 indywidualnych szkoleń w ciągu 2 lat. Niemniej jednak ich wskaźnik masy ciała (waga w kilogramach podzielona przez kwadrat wysokości w metrach) po 2 latach wynosił średnio od 31 do 32 i wzrósł ponownie. Tak więc, nawet ci wysoce zmotywowani, inteligentni uczestnicy, którzy byli trenowani przez ekspertów, nie mogli osiągnąć utraty wagi potrzebnej do odwrócenia epidemii otyłości. Wyniki byłyby prawdopodobnie gorsze u osób słabych, niewykształconych9. Najwyraźniej indywidualne leczenie jest bezsilne wobec środowiska, które oferuje tak wiele wysokokalorycznych pokarmów i urządzeń oszczędzających pracę.
Jest już oczywiste, że utrata masy ciała wśród uczestników badań dietetycznych wyniesie w najlepszym razie od 3 do 4 lat średnio od 3 do 4 kg10 i że będą one mniejsze wśród osób ubogich lub niewykształconych, które są najbardziej narażone na otyłość. nie potrzebujesz kolejnej próby dietetycznej; potrzebujemy zmiany paradygmatu.
Niewiele zauważone badanie we Francji może wskazywać drogę11. W 2000 r. Rozpoczęły się w dwóch małych miasteczkach we Francji działania mające na celu zapobieganie nadwadze u dzieci w wieku szkolnym. Wszyscy od burmistrza po właścicieli sklepów, nauczycieli, lekarzy, farmaceutów, firmy cateringowe, restauracje Właściciele, stowarzyszenia sportowe, media, naukowcy i różne gałęzie władzy miejskiej połączyły siły, aby zachęcić dzieci do lepszego jedzenia i poruszania się. Miasta budowały obiekty sportowe i place zabaw, wyznaczały trasy wycieczek i zatrudniali instruktorów sportowych. Rodzinom oferowano warsztaty kulinarne, a rodzinom zagrożonym oferowano indywidualne porady.
Chociaż nie było to formalne badanie z randomizacją, wyniki były godne uwagi. Do roku 2005 częstość występowania nadwagi u dzieci spadła do 8,8%, podczas gdy w sąsiednich miastach porównawczych wzrosła do 17,8%, zgodnie z tendencją krajową.11 To podejście oparte na ogólnej społeczności rozszerza się obecnie do 200 miast w Europie, pod nazwą EPODE (Ensemble, prévenons l obésité des enfants [Razem, zapobiegajmy otyłości u dzieci]).
Podobnie jak cholera, otyłość może być problemem, który nie może być rozwiązany przez pojedyncze osoby, ale wymaga działania społeczności Dowody na skuteczność podejścia EPODE12 są jedynie wstępne, 11 i to, co sprawdza się w małych miasteczkach we Francji, może nie działać dla miasta Meksyk lub wiejskiej Luizjany. Jednak oczywisty sukces takich interwencji społecznościowych sugeruje, że możemy potrzebować nowego podejścia do zapobiegania otyłości i leczenia jej oraz że musi to być podejście oparte na całkowitym środowisku, które angażuje i aktywizuje całe dzielnice i społeczności. Jest to podejście, które zasługuje na poważne badania, ponieważ jedyną skuteczną alternatywą, którą mamy obecnie do powstrzymania epidemii otyłości, jest chirurgia żołądka na dużą skalę.
Finansowanie i ujawnianie informacji
Nie zgłoszono żadnego potencjalnego konfliktu interesów związanego z tym artykułem.
Author Affiliations
Z Instytutu Nauk o Zdrowiu, VU University, Amsterdam.

[patrz też: terminy turnusów sanatoryjnych nfz 2015, nfz szczecin sanatorium, zapalenie otrzewnej rokowania ]

  1. Crazy Eights
    15 stycznia 2019

    Wszystko na kasę chorych

  2. Slow Trot
    17 stycznia 2019

    [..] Oznaczono ponizsze tresci z artykulu oryginalnego: zabiegi dla mężczyzn[…]

  3. Cereal Killer
    19 stycznia 2019

    Testy kliniczne kazdy wie jak sa prowadzone

  4. Emil
    21 stycznia 2019

    [..] Oznaczono ponizsze tresci z artykulu oryginalnego: forum kulturystyczne[…]

  5. Spider Fuji
    23 stycznia 2019

    Prosze nie wprowadzac ludzi w blad

Powiązane tematy z artykułem: nfz szczecin sanatorium terminy turnusów sanatoryjnych nfz 2015 zapalenie otrzewnej rokowania

Posted by on 1 września 2019

Badania utraty wagi są badaniami behawioralnymi; wymagają od uczestników mniej jedzenia. Poznanie i odczucia mają ogromny wpływ na takie zachowanie. Uczestnicy mogą jeść mniej, nie z powodu zawartości białka lub węglowodanów w diecie, ale z powodu renomy lub nowości w diecie lub z powodu smaku określonych pokarmów w diecie. Specyficzne działanie tłuszczu, białka i węglowodanów na spożycie pokarmu i masę ciała można określić tylko wtedy, gdy wszystkie diety wyglądają i smakują tak samo. Badania, które osiągnęły ten cel przy użyciu kaszek (podobnych do płatków owsianych) i standaryzowanych przekąsek7 lub z potajemnie zmanipulowanymi jedzeniami8 zostały przeprowadzone przez krótki czas, ale niewielu badanych byłoby skłonnych jeść te pokarmy przez kilka lat, które byłyby potrzebne aby zbadać długoterminowe skutki. Dlatego ta kwestia prawdopodobnie nie zostanie wkrótce rozstrzygnięta. Jeśli zachowanie, a nie skład diety, jest kluczem do utraty wagi, kompozycja makroskładników może i tak mieć drugorzędne znaczenie. Niemożność utrzymania diety przez ochotników musi nas wstrzymać. Badanie prowadzili doświadczeni badacze, którzy mieli doświadczenie w przeprowadzaniu diet i prób lekowych. Uczestnicy byli dobrze wykształceni, entuzjastycznie nastawieni i starannie dobrani. Zaproponowano 59 grupowych i 13 indywidualnych szkoleń w ciągu 2 lat. Niemniej jednak ich wskaźnik masy ciała (waga w kilogramach podzielona przez kwadrat wysokości w metrach) po 2 latach wynosił średnio od 31 do 32 i wzrósł ponownie. Tak więc, nawet ci wysoce zmotywowani, inteligentni uczestnicy, którzy byli trenowani przez ekspertów, nie mogli osiągnąć utraty wagi potrzebnej do odwrócenia epidemii otyłości. Wyniki byłyby prawdopodobnie gorsze u osób słabych, niewykształconych9. Najwyraźniej indywidualne leczenie jest bezsilne wobec środowiska, które oferuje tak wiele wysokokalorycznych pokarmów i urządzeń oszczędzających pracę.
Jest już oczywiste, że utrata masy ciała wśród uczestników badań dietetycznych wyniesie w najlepszym razie od 3 do 4 lat średnio od 3 do 4 kg10 i że będą one mniejsze wśród osób ubogich lub niewykształconych, które są najbardziej narażone na otyłość. nie potrzebujesz kolejnej próby dietetycznej; potrzebujemy zmiany paradygmatu.
Niewiele zauważone badanie we Francji może wskazywać drogę11. W 2000 r. Rozpoczęły się w dwóch małych miasteczkach we Francji działania mające na celu zapobieganie nadwadze u dzieci w wieku szkolnym. Wszyscy od burmistrza po właścicieli sklepów, nauczycieli, lekarzy, farmaceutów, firmy cateringowe, restauracje Właściciele, stowarzyszenia sportowe, media, naukowcy i różne gałęzie władzy miejskiej połączyły siły, aby zachęcić dzieci do lepszego jedzenia i poruszania się. Miasta budowały obiekty sportowe i place zabaw, wyznaczały trasy wycieczek i zatrudniali instruktorów sportowych. Rodzinom oferowano warsztaty kulinarne, a rodzinom zagrożonym oferowano indywidualne porady.
Chociaż nie było to formalne badanie z randomizacją, wyniki były godne uwagi. Do roku 2005 częstość występowania nadwagi u dzieci spadła do 8,8%, podczas gdy w sąsiednich miastach porównawczych wzrosła do 17,8%, zgodnie z tendencją krajową.11 To podejście oparte na ogólnej społeczności rozszerza się obecnie do 200 miast w Europie, pod nazwą EPODE (Ensemble, prévenons l obésité des enfants [Razem, zapobiegajmy otyłości u dzieci]).
Podobnie jak cholera, otyłość może być problemem, który nie może być rozwiązany przez pojedyncze osoby, ale wymaga działania społeczności Dowody na skuteczność podejścia EPODE12 są jedynie wstępne, 11 i to, co sprawdza się w małych miasteczkach we Francji, może nie działać dla miasta Meksyk lub wiejskiej Luizjany. Jednak oczywisty sukces takich interwencji społecznościowych sugeruje, że możemy potrzebować nowego podejścia do zapobiegania otyłości i leczenia jej oraz że musi to być podejście oparte na całkowitym środowisku, które angażuje i aktywizuje całe dzielnice i społeczności. Jest to podejście, które zasługuje na poważne badania, ponieważ jedyną skuteczną alternatywą, którą mamy obecnie do powstrzymania epidemii otyłości, jest chirurgia żołądka na dużą skalę.
Finansowanie i ujawnianie informacji
Nie zgłoszono żadnego potencjalnego konfliktu interesów związanego z tym artykułem.
Author Affiliations
Z Instytutu Nauk o Zdrowiu, VU University, Amsterdam.

[patrz też: terminy turnusów sanatoryjnych nfz 2015, nfz szczecin sanatorium, zapalenie otrzewnej rokowania ]

  1. Crazy Eights
    15 stycznia 2019

    Wszystko na kasę chorych

  2. Slow Trot
    17 stycznia 2019

    [..] Oznaczono ponizsze tresci z artykulu oryginalnego: zabiegi dla mężczyzn[…]

  3. Cereal Killer
    19 stycznia 2019

    Testy kliniczne kazdy wie jak sa prowadzone

  4. Emil
    21 stycznia 2019

    [..] Oznaczono ponizsze tresci z artykulu oryginalnego: forum kulturystyczne[…]

  5. Spider Fuji
    23 stycznia 2019

    Prosze nie wprowadzac ludzi w blad

Powiązane tematy z artykułem: nfz szczecin sanatorium terminy turnusów sanatoryjnych nfz 2015 zapalenie otrzewnej rokowania